Case: Fra putningskaos til tryghed og god søvn

Tryghed og god søvn


Dirchs historie

Søvnbesvær kan tage hårdt på både forældre og barn, og det er et enormt udbredt problem, som opleves, når familien udvides, og en lille ny kommer til verden. Dirch på 1 år havde svært ved at få ro og falde i søvn, og aftenerne var præget af kaotisk stemning omkring putningen. Det gav lange aftener med dårlig stemning, og derfor kunne Dirchs forældre, Mette og Martin, ikke lade vær med at give det et skud, da de opdagede de personlige godnatsange fra Norly & Friends. Som Mette fortæller: “Jeg tænkte, at der skulle gøres et eller andet”. 

Mette og Martin bestilte Dirchs personlige godnatsang i melodien ‘Månen står op’, og ved hjælp af tips til at skabe et trygt putteritual med den personlige godnatsang, tålmodighed og en ny rutine, oplevede de allerede efter en uge stærke resultater.

Putteritualet

Dirchs putteritual blev opbygget omkring de helt vanlige opgaver som at blive ammet og komme ind i seng. Dog lavede de én stor ændring: De tilføjede den personlige godnatsang og slumremusikken. Når Dirch var blevet lagt i seng, og de havde snakket om dagen, der var gået, blev den personlige godnatsang sat på, hvor Dirch mærkede forældrenes nærvær. Når det var tid til, at forældrene skulle forlade soveværelset, satte de slumremusikken på. 

Vha. den personlige godnatsang, som omdrejningspunktet for putningen, skabte Mette og Martin et putteritual, hvor Dirch fandt en tryghed i rutinen og genkendeligheden i musikken. Som Mette siger: ”Det er et eller andet genkendeligt univers, hvor børnene ligesom får den her tryghed i, at der kan ske det samme hver eneste aften”.

Mette og Martin oplevede, at det blev nemmere at putte Dirch. Det tog kortere tid og vigtigst – der var ikke den samme uro længere. Musik bærer nemlig minder og følelser, og det betyder, at Dirch gennem putteritualet og nærværet med sine forældre fik forbundet musikken med noget trygt og rart. Dét bidrager til en rolig stemning omkring søvnen, og så bliver det nemmere at falde i søvn.

Slumremusikken 

Slumremusikken er et 26 minutter langt instrumentalt stykke musik, som indeholder musikalske elementer fra de personlige godnatsange. Det medfører, at barnet kan huske den stemning, der var, da forældrene var i soveværelset, og at trygheden bæres gennem musikken. 

For Mette, Martin og Dirch betød det, at Dirch fortsat kunne føle sig tryg og rolig, selvom det var blevet tid til, at forældrene skulle forlade soveværelset.

Så meget betyder det for familien

Inden familien begyndte at bruge den personlige godnatsang, var putningen kaotisk og uforudsigelig. Forældrene oplevede Dirch som svingende i humør, og han havde svært ved at finde ro. Putningen kunne nemt tage halvanden til to timer. 

Efter én uge med den personlige godnatsang var der allerede resultater. Putningen tager nu mellem 5 og 45 minutter for Dirch, og dét har givet familien en helt anden ro omkring sengetiden, hvor de oplever, Dirch falder hurtigt til ro i de trygge rammer. Faktisk falder han sommetider næsten i søvn allerede inden godnatsangen er færdig! Som Mette siger: “Vi har ligesom bare det redskab, som virker”.

Skal du også skabe god søvn for et barn du holder af?

Læs vores bedste tips til at skabe god søvn, og find en personlig godnatsang til et barn, du holder af lige her.

Tryghed og god søvn

Skab tryghed og god søvn med en personlig godnatsang fra Norly & Friends. Når du køber en personlig godnatsang medfølger der nemlig både den sungne version med barnets navn, instrumental-syng-med-version, slumremusik og lydbogen ”Norly & Søvnmagien”. Alt sammen redskaber til at skabe tryghed og god søvn for børnefamilier. Læs mere om, putning, tryghed og god søvn her på siden i nogle af de andre blogindlæg