De klassiske julesange i skønne nyfortolkninger

Julesange i nyfortolkninger hos Norly & Friends

Hver første søndag i advent spreder vi hos Norly & Friends julestemning med én af vores mange yndlingsjulesange i nyfortolkninger. Sangene lægger vi op hver søndag i advent, så du kan lytte til dem med dit barn eller nyde dem selv, mens adventskransen brænder langsomt ned.

Rigtig glædelig jul!

1. søndag i advent: Decembersang

Hvad bedre end at sætte grundstemningen for denne advent med “Decembersang”, måske bedre kendt som “Det sørme det sandt december”. Sangen er oprindeligt skrevet og komponeret af Bodil Heister og Fenrik i 1986. Mange husker den som titelmelodien fra julekalenderen Jul på Slottet. I denne fortolkning synger Monica Lyhne vokalen, og Anders Lyhne er på klaver.

2. søndag i advent: Glade jul, dejlige jul

Her på 2. søndag i advent sænker julefreden sig for alvor over Norly & Friends med denne version af julesalmen “Glade jul, dejlige jul”. Sangen er fra 1818, skrevet af Franz Gruber, men her 200 år senere er det stadig en af de mest populære julesalmer på grund af dens smukke melodi og inderlige budskab. Her fortolker Monica Lyhne (vokal), og Anders Lyhne (klaver) denne ægte juleklassiker.

3. søndag i advent: Kender I den om Rudolf?

Kalenderen siger allerede 3. søndag i advent. Tiden flyver op til jul. Men hvis der er noget, der kan få både børn og voksne i ægte julehumør, så er det klassikeren “Kender I den om Rudolf” (eller “Rudolf med den røde tud”). Den er oprindeligt skrevet af Johnny Marks og oversat til dansk af Poul M. Jørgensen.

Invitér børnene med ud på stuegulvet og få brændt noget energi af til vores fortolkning af “Kender I den om Rudolf”.

4. søndag i advent: Juletræet med sin pynt

Så kom den – endelig – den sidste søndag i advent. Det er altid forbundet med lidt vemod, når vi tænder adventskransen for sidste gang. Vi slutter den sidste søndag i advent af med at varme op til juleaften. Denne gang har vi fortolket julesangen “Juletræet med sin pynt”, som er skrevet af Mogens Lorentzen i 1939 og melodien af Eigil Harder. Som altid er det vores helt egen Monica Lyhne, som synger denne skønne julesang og Anders Lyhne, som akkompagnerer på klaver.

Syng med på “Juletræet med sin pynt”, så både store og små er varmet op til turen rundt om juletræet om ganske få dage.

Vi ønsker jer en rigtig glædelig jul 🎄

Få din helt egen julesang

Vi elsker jul! Og har derfor skrevet vores egne julesange, som bringer ubeskrivelig meget juleglæde og hygge med sig. Vi indsynger navnet i sangen, så det bliver en helt personlig julesang, som både børn og voksne kan have glæde af i mange år.

“Julemanden ta’r afsted” inviterer lytteren med på kanefart op til julemanden. Julesangen “En rigtig glæd’lig jul” handler om forventningens glæde ved at vente på julens kommen samt den tid, vi nyder med de mennesker, vi holder allermest af. Læs mere og lyt til dem hver især nedenfor 👇